Pályázat

NAPELEMES RENDSZER TELEPÍTÉSE A KAKADU WELLNESS HOTEL KFT. RÉSZÉRE

A kedvezményezett neve: Kakadu Wellness Hotel Korlátolt Felelősségű Társaság
A projekt címe: Napelemes rendszer telepítése a Kakadu Wellness Hotel Kft. részére
A szerződött támogatás összege: 2 582 250 Ft
A támogatás mértéke: 55 %
A projekt tartalmának bemutatása:
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, melyben napelemes rendszer telepítésére került sor 2,58 millió forint európai uniós támogatás segítségével. Az új energiarendszer mind az egyes elemeit, mind az egész rendszert tekintve a kor legmagasabb szintű lehetőségeit, elvárásait tükrözi. Olyan rendszer került telepítésre, amely hosszútávon megbízható, korszerű és a környezethez legjobban illeszkedő technológiát tartalmaz.

A fejlesztés egyszerre szolgálja környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését, a környezetterhelés és a felhasznált primer energia mennyiségének csökkentését, illetve vállalkozásunk rezsiköltségekhez kötődő terheinek enyhítését. Ezt a célt leghatékonyabban napelemes rendszer kiépítésével lehetett elérni.

A telepített napelemes rendszer műszaki adatai:

  • napelem modul: 450 Wp névleges teljesítményű DAH Solar DHM72L típusú, monokristályos napelem
  • modul darabszám: 36 db;
  • inverter: 1 db háromfázisú, 15 kW névleges teljesítményű Huawei SUN2000-15KTL-M2 inverter
  • beépített teljesítmény: 16,2 kWp;
  • csatlakozási teljesítmény: 15 kVA;

A projekt hatására jelentősen csökken az üvegházhatású gázok kibocsátási aránya a fejlesztés előtti kibocsátáshoz képest. Egyúttal a napelemes rendszer éves primer energia megtakarításából származó előnyökhöz is jutottunk. A fejlesztés eredményeként szeretnénk hozzájárulni egy fenntarthatóbb jövőhöz

A pályázat 2021.12.02. és 2022.08.17. közötti időszakban, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósul meg.

A projekt befejezési dátuma: 2022.08.17.
A projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2021-03913